Még nem találtad meg az igazit? Most 20% kedvezménnyel megteheted!

Egy jól szabott stílusos bőrkabátra mindenkinek szüksége van. Igazi elnyűhetetlen átmeneti kabát ősszel és akár télen is, laza, sikkes, mindenhez passzol, és az elmúlt 50 év azt bizonyítja, hogy az utcai divatban, a filmvásznon és a legmenőbb kifutókon is helye van ezeknek a kabátoknak. Idén is nagyon trendi a bőrkabát, amit kétségtelenül átleng valami különleges atmoszféra már évtizedek óta. Minden bizonnyal a farmer után ez a világ második legnépszerűbb ruhaneműje.

Fazonok

A klasszikus bőrkabát

Ennek a minimalista, kellemesen hordható dizájnnak a védjegye a rövid, patentos nyakrész, a középen elhelyezkedő cipzár, illetve a cipzáras zsebek. A brit motoros egységek tették népszerűvé, miután hazatértek a második világháborúból. Ez a testet követő fazon fiús alakra illik a legjobban.

Motoros bőrdzseki

Ezt a 88 éves, doubleridernek is nevezett nehézfiús dzsekit Marlon Brando és a rock együttesek tettek híressé. Átlós cipzár, két cipzáras zseb, lepattentolható gallér, öv a derékon: ezek a klasszikus változat jellegzetességei. Ez a fazon annak ajánlott, aki a csípőjét szeretné kiemelni.

Aviátor

Az inspirácót itt is a második világháború és az 50-es évek adták: ilyen dzsekit viseltek az amerikai légierő pilótái. Az oversize darab most nagyon divatos, jellemzője a középen elhelyezkedő cipzár, a vízszintesen vagy átlósan vágott zsebek, a szőrmegallér és a mandzsetta. Bár sokan nem gondolnák, de alacsonyabb alkatra is ajánlott ez a stílus.

Alapanyagok  (rengeteg alapanyag közül a legelterjedtebbek). 

Báránybőr

Egyik legkellemesebb, mert puha, mint a vaj, ezért jól követi a test vonalát, de a finom anyag könnyebben szakad.  

Borjú- és kecskebőr

Könnyebb és vékonyabb a marhabőrnél, de nehezebb a báránybőrnél. Erős tartású, de nem túl merev.

Marhabőr

Mivel általában vastagabb és súlyosabb, ezért inkább motoros ruházat és egyenes vonalú klasszikus bőrkabátok készülnek belőle. Viszont rendkívül tartós és évtizedekig lehet hordani.

Sertésbőr

Főleg lábbelik és bőrdíszműáruk bélelésére, illetve belső borítására használják, de az alapanyag kedvező ára miatt a bevásárlóközpontokban kabátokat is forgalmaznak főképpen velúr változatában. Kissé sprőd felülete és tartóssága miatt üzletünkben nem forgalmazunk ilyen termékeket.

Műbőr

A valódi (természetes) bőr helyettesítésére szolgáló, ahhoz hasonló kinézetű, iparilag előállított termék, amely részben vagy teljesen műanyagból készül. Nagyobb divatcégek kedvelt alapanyaga, mivel divatos fazonokat tudnak olcsón előállítani. Nem tartós, nem szellőzik, de könnyen tisztítható. Pár szezon alatt tönkre megy, mert a bőr utánzatú fólia leválik a textilről (lepereg). A bőrhöz semmi köze, amit nem tud helyettesíteni.   

A bőr külső felületét tekintve

Velúrbőr

A bárány-, kecske- vagy szarvasbőr felső rétegének eltávolításával készül. Nagyon finom selymes kidolgozású kényes felület, a foltot nem könnyű eltávolítani belőle.

Nappásított bőr

Speciális puhító cserzéssel kombinálva és megfelelően zsírozva készül a bőr külső felületén a védőréteg, amitől enyhén vízálló és az időjárás viszontagságai ellen igen ellenálló lesz. Nappabőrnek juh-, bárány-, kecske-, gida-, sertéshasszél és marhahasszél bőröket használnak.