Téli kiárusítás akár 20%, 30% és 50% kedvezménnyel!

Az idei szezon a szőrméről és az irháról szól. Bárhogyan is érzel ezzel kapcsolatban, készülj fel arra, hogy rengeteg szőrméből készült és szőrmével díszített kabátot, dzsekit és kiegészítőt fogsz látni. Ha egyből arra gondolsz, hogy az életstílusodhoz nem illik a szőrme, akkor gondolkozz el egy kicsit! Az lehet, hogy a hétköznapokon nem mindenkinek ideális a szőrmekabát, de egy irha, parka vagy textil dzseki egy valódi vagy szőrme gallérral, kapucnival ideális választás lenne.

A bőr egy rendkívül sokrétű, minőségi és örök alapanyag. Különböző típusaiból rengeteg féle ruhadarab, kiegészítő készíthető, melyek eleganciájuk mellett az idők próbáját is kiállják. Az alapvetően erős mezőnyből is kiemelkedik azonban az irha, mely az egyik legideálisabb választás. Ahány bőr, annyi termék A bőr alapvetően egy rendkívül univerzális alapanyag. Ez nagyban köszönhető annak is, hogy az állatok bőrének tulajdonságai eltérőek, ebből fakadóan pedig értelemszerű, hogy minden állat más és más késztermékhez a legideálisabb kiindulási alap. A gyártók és a tapasztaltabb vásárlók is tisztában vannak vele, hogy az egyes modelleknél melyik állat nevét kell böngészniük a címkén, az igazi szakértők pedig akár ránézésre megmondják, hogy az adott darab miből készült. Így tehát egyértelmű, hogy a szőrmebundák, kabátok piacán is találunk egyenlőbbet az egyenlőknél, egy olyan alapanyagot, mely azok gyártásánál – kiemelkedő tulajdonságainak köszönhetően – prioritást élvez. 

A kabátkészítés esetén ez a megtisztelő cím az irháé. De miért is alakult ez így? Miért mehetünk biztosra, ha egy irhakabát mellett voksolunk? Mi is az irha? Az irha szó bizonyosan dereng korábbi tanulmányainkból, hiszen saját bőrünk egyik rétegét is nevezik így. Ám ha egy szőrme-, vagy irhabundáról van szó, egy kicsit más jelentést nyer. A bőrtől természetesen nem kell eltávolodnunk, hiszen az irha a prémes állatok bőrét, vagy a finoman kikészített bőröket jelöli. Az irha bőripari szempontból legelőnyösebb tulajdonsága a bőr ruganyosságának és tartósságának biztosítása. Egy irhakabát tehát egy rendkívül rugalmas, puha ruhadarab, melynek viselése élvezet. Egy minőségi irhakabát elkészítése komoly bőripari munkákat igényel, hiszen ide kapcsolható például a velúrozás és a bőrréteg simára dolgozása, mely egy igazán selymes és kellemes tapintású kabátot eredményez. Ennek köszönhetően az irhakabát nem szigorúan egy, hanem több különböző típust is jelöl, készítéstől függően. Fazonra szabva Akár szőrmebundáról, akár irhakabátról beszélünk, manapság a fazonok végtelen tárházából válogathatunk saját ízlésünk, vagy épp az uralkodó trendek szerint. A karcsúsított fazonok a nők számára jelenthetnek ideális megoldást alakjuk kiemelésére, mindezt elegáns és klasszikus módon. Emellett az apró, mégis fontos kiegészítőkkel, „alkatrészekkel” is játszhatunk az igényeinknek megfelelően. Cipzáros, vagy megkötős modellek, esetleg a vagányabb és különlegesebben varrott verziók, szőrmézett nyak és részletek, netán egy csatos gallér? Lehetőségeink száma szinte végtelen. Jöhet és mehet a tél, érkezhetnek az újabb és újabb évszakok, az olyan klasszikus, időtálló és univerzális darabok, mint például az irhakabát, garantálja a komfortunkat a mindennapokban.