Használati utasítások

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

(Szőrme, Irha és bőrruházati termékekhez)

Az Ön által vásárolt bőrruházati termék természetes állati bőrből készült. Az állat bőre fajtától függően lehet vastagabb, vékonyabb, tömörebb illetve lazább szerkezetű. A bőrruházati termékek –a bőrök nagyságától függően – több állat bőréből készülnek. Egy bőr – természetes tulajdonsága miatt az élete során megsérülhet, ezeken, a helyeken bőrhegek kialakulhatnak – ezért tömöttebb és lazább szerkezetű részekből állhat. Ezért az egyes darabok között és az egyes darabokon belül lehetnek kisebb szín és szerkezeti eltérések, amik a termék minőségét közvetlenül nem befolyásolják, hiszen ez a természetes alapanyagokra jellemzőek.

Marhabőr: vastag, sima tapintásúak, teljes nagy barkás kikészítésűek. A külső mechanikai igénynek jól ellenálló.

Juh bőr: vékony lágy tapintású, apró barkamintázatú. Ruházati bőrnek legideálisabb puha és lágysága miatt kényelmes viselet. Külső mechanikai igénybevételnek kevésbé ellenálló.

A termék viselése közben az alábbi használati tanácsokat vegye figyelembe. A terméket vállfán, vagy fogason, fénytől védve tárolja. A termék felületéről az enyhe szennyeződések puha ruhával, történő törléssel eltávolíthatók az erős szennyeződésektől óvja. A bőranyagot védje az átázástól (erős megázástól, párától. Ha a termék megázott, a bőrfelületről a vizet itassa fel és a kabátot formára igazítva, vállfára akasztva, a nadrágot, szoknyát formára igazítva, simán kifektetve vagy függesztve szobahőmérsékleten, sugárzó hőtől (fűtőtest, kályha stb.) távol szárítsa és utána a hozzávaló bőrápoló szerrel finoman, lekezelheti.(vagy kérje szakember segítségét)

Óvja az erős mechanikai sérülésektől. A hátitáskák és válltáskák használatát, melyek a bőr külső felületét dörzsölés hatására roncsolhatják. Az éles tárgyak és a maró anyagok (pl.: savak, lúgok, olajok, zsírok stb.) Maradandó károsodást okoznak.

A fogyasztót vásárláskor megilleti a szavatosság (Ptk 305-311§) szavatosság, de nem terjed ki termék azon hibáira, amelyekre az eladó a vásárláskor felhívja a vevő figyelmét.

 

A BŐRRUHÁZATI TERMÉKEK HÁZILAG NEM TISZTÍTHATÓK, NEM FESTHETŐK!

TISZTÍTÁSÁT SZAKEMBERREL VÉGEZTESSE!